2 weken gratis en vrijblijvend "De Rust van Natuur"

Ontdek de positieve effecten van de rustgevende natuurfilm voor mensen met dementie:


  • 56 % van de bewoners ervaart rust en vertoont minder negatief gedrag
  • 1 op de 3 bewoners heeft minder gedragsmedicatie nodig 
  • Onrust, angst, agressie en boosheid nemen af
  • Verveling komt minder voor
  • Somber-en zwaarmoedigheid nemen af

Wat anderen van "De Rust van Natuur" vinden :

Inmiddels hebben 200 verpleeghuizen en kleinschalige woongroepen de positieve effecten van “De Rust van Natuur” ontdekt

Door de proefperiode werd mijn verwachting dat onze bewoners baat zouden hebben bij de film “Rust van de Natuur” bevestigd. De film is een groot succes! Bewoners willen de dieren aanraken en ze geven rust op de drukke momenten die er in de huiskamers zijn. Het geeft verwondering over de natuur die zo mooi is en zo kleurrijk. ”

Marjan Beekman

Activiteiten Welzijnsbegeleider Laurens

“De film is continu in gebruik op verschillende woningen.  Deze brengt op iedere woning een aangename sfeer in de woonkamer. Sommige mensen gaan er voor zitten. Andere mensen worden rustig door de geluiden. Het heeft ook een rustgevende invloed op mijn collega’s die dan op hun beurt weer anders tegen de bewoners reageren. Voor mij is dit een aangename interventie die ik graag inzet en ook waardevol is in zeker 70% van de gevallen

Joeri Zuidema

Verpleegkundige Sevagram

Het is duidelijk merkbaar als de natuurfilm opstaat binnen een woonkamer vol met cliënten. Er gaat een zekere rust vanuit en deze rust werkt door op het welbevinden (en daarmee het onbegrepen gedrag) van de cliënten. Cliënten uiten zich minder claimend, zijn rustiger, stralen meer rust en ontspanning uit en zijn positiever gestemd.

Mirjam Scherbeijn

UI/UX Designer

Leidinggevende ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

De film uitproberen is kosteloos en vrijblijvend, je gaat géén verbintenis met ons aan, na 2 weken proberen stuur je de film weer retour. 

Wat zie ik als ik naar de "De Rust van Natuur" kijk? 

De Rust van Natuur” heeft een speelduur van 90 minuten, onderverdeeld in clips van ongeveer 3 minuten. Het zijn scenes van ‘dichtbij-huis-natuur’ met bijvoorbeeld koolmeesjes, eekhoorntjes en boerderijdieren. De film sluit wat betreft onderwerpen, beleving en tempo precies aan bij de doelgroep mensen met dementie.

Zelf de effecten ervaren? Klik dan op de oranje knop. 

De natuurfilm "de Rust van Natuur is ontwikkeld door Beter door Beeld Health Visuals. René van der Meer en Marlies Lenselink ontwikkelen en produceren Health Visuals voor ziekenhuizen en de zorg. Health Visuals zijn wandvullende stills of films van natuurbeelden. Het kijken naar natuurbeelden heeft een wetenschappelijk bewezen ontspannend effect met als gevolg een vermindering van stress en angst.

Insert Content Template or Symbol