Twee weken gratis de rustgevende natuurfilm "de Rust van Natuur" i.v.m. corona maatregelen in verpleeghuizen

Het coronavirus heeft een grote impact op bewoners en verzorgers van mensen met dementie in verpleeghuizen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat een algeheel bezoekverbod tot onrust, angst en verveling kan leiden bij bewoners met dementie en dat jij als verzorgende de handen vol hebt aan het verzorgen en begeleiden van hen.

De film, die door Beter door Beeld speciaal voor deze doelgroep is gemaakt, heeft bewezen effecten op onrust en probleem gedrag van mensen met dementie. De rustgevende natuurfilm gaat verveling tegen en is een aangename afleidende prikkel in deze eenzame onrustige tijden. De film wordt geleverd op een player, deze is aan te sluiten op iedere TV met HDMI aansluiting.

Zolang er een bezoekersverbod is in de verpleeghuizen kan jij deze film gratis en vrijblijvend twee weken gebruiken. Zo kan je zelf ervaren wat het effect is van de film op jullie bewoners. Na twee weken stuur je de player met film per post weer retour. Ben je na twee weken erg enthousiast over het effect van de film op de bewoners? Dan kan je gebruik maken van een speciaal aanbod ( i.v.m. corona maatregelen) om de film nog drie maanden langer te gebruiken voor € 150,00 incl BTW.   Wij hopen dat we op deze manier, binnen onze mogelijkheden, in deze moeilijke periode een bijdrage kunnen leveren ter ondersteuning van jullie bewoners en jullie zorgmedewerkers.


Normaal schaf je bij ons éénmalig een player aan voor € 296,45 incl. BTW en betaal je jaarlijks € 172,85 incl. BTW aan abonnementskosten (De film wordt jaarlijks vernieuwd). Aanschaf van de player is voor het corona aanbod van drie maanden dus niet nodig, die blijft in eigendom van ons.  Je gaat geen abonnement of verplichting met ons aan.
Mocht je de film na drie maanden willen houden dan schaf je pas de player aan en neem je een abonnement af. De reeds betaalde 150 euro wordt op dat moment van de kosten afgetrokken.

De film is een interventiemiddel; het verhoogt het welzijn van de bewoner met dementie, zorgpersoneel wordt ontlast en het zorgt voor minder medicatiegebruik. Uiteindelijk levert het ook een besparing op.

Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor de gratis periode hieronder.

De positieve effecten van de rustgevende natuurfilm voor mensen met dementie:


  • 56 % van de bewoners ervaart rust en vertoont minder probleem gedrag
  • 1 op de 3 bewoners heeft minder gedragsmedicatie nodig 
  • Onrust, angst, agressie en boosheid nemen af
  • Verveling komt minder voor
  • Somber- en zwaarmoedigheid nemen af

Wat anderen van "De Rust van Natuur" vinden :

Inmiddels hebben 200 verpleeghuizen en kleinschalige woongroepen een abonnement op “De Rust van Natuur” 

Mijn verwachting dat onze bewoners baat zouden hebben bij de film “Rust van de Natuur” werd bevestigd. De film is een groot succes! Bewoners willen de dieren aanraken en ze geven rust op de drukke momenten die er in de huiskamers zijn. Het geeft verwondering over de natuur die zo mooi is en zo kleurrijk. ”

Marjan Beekman

Activiteiten Welzijnsbegeleider Laurens

“De film is continu in gebruik op verschillende woningen.  Deze brengt op iedere woning een aangename sfeer in de woonkamer. Sommige mensen gaan er voor zitten. Andere mensen worden rustig door de geluiden. Het heeft ook een rustgevende invloed op mijn collega’s die dan op hun beurt weer anders tegen de bewoners reageren. Voor mij is dit een aangename interventie die ik graag inzet en ook waardevol is in zeker 70% van de gevallen

Joeri Zuidema

Verpleegkundige Sevagram

Het is duidelijk merkbaar als de natuurfilm opstaat binnen een woonkamer vol met cliënten. Er gaat een zekere rust vanuit en deze rust werkt door op het welbevinden (en daarmee het onbegrepen gedrag) van de cliënten. Cliënten uiten zich minder claimend, zijn rustiger, stralen meer rust en ontspanning uit en zijn positiever gestemd.

Mirjam Scherbeijn

UI/UX Designer

Leidinggevende ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

De film uitproberen is kosteloos en vrijblijvend, je gaat géén verbintenis met ons aan, na 2 weken proberen stuur je de player met film per post weer retour

Wat zie ik als ik naar de "De Rust van Natuur" kijk? 

De Rust van Natuur” heeft een speelduur van 90 minuten, onderverdeeld in clips van ongeveer 3 minuten. Het zijn scenes van ‘dichtbij-huis-natuur’ met bijvoorbeeld koolmeesjes, eekhoorntjes en boerderijdieren. De film sluit wat betreft onderwerpen, beleving en tempo precies aan bij de doelgroep mensen met dementie.

De natuurfilm "de Rust van Natuur" is ontwikkeld door Beter door Beeld Health Visuals. René van der Meer en Marlies Lenselink ontwikkelen en produceren Health Visuals voor ziekenhuizen en de zorg. Health Visuals zijn wandvullende stills of films van natuurbeelden. Het kijken naar natuurbeelden heeft een wetenschappelijk bewezen ontspannend effect met als gevolg een vermindering van stress en angst.

Insert Content Template or Symbol