De rust van natuur

Beter door Beeld heeft een film gemaakt met als thema ‘De Rust van Natuur’ . Specifiek voor mensen met dementie en patiënten/cliënten met een verstandelijke beperking. Geproduceerd in nauwe samenwerking met zorgprofessionals en andere betrokken partijen.

‘De Rust van Natuur’ is een health visual met een speelduur van 90 min., onderverdeeld in clips van ongeveer 3 minuten. Het zijn scenes van ‘dichtbij-huis-natuur met bijvoorbeeld koolmeesjes, herten en ruisende bomen. Deze clips wisselen elkaar rustig af. Gecombineerd met de specifieke wijze van filmen en monteren met een stilstaande achtergrond en bewegende voorgrond krijgt de kijker de tijd om het onderwerp in zich op te nemen. Ook de audio -muziek, natuur, stilte- draagt bij aan het rustgevende karakter.

Inmiddels heeft het concept zijn weg gevonden naar een groot aantal zorginstellingen. In diverse ruimtes en woongroepplekken is deze health visual-film van Beter door Beeld te zien en de resultaten zijn zonder uitzondering positief.

Rustgevend, stressverminderend, minder verveling en neemt angst en onrust weg.

Een onderzoek van een grote zorginstelling wijst uit dat 1 op 3 van de patiënten minder medicatie nodig heeft sinds het gebruik van de film van Beter door Beeld. 52% van de bewoners vertoont minder negatief gedrag.  Klik hier om he rapport van het onderzoek te downloaden.

Aangepaste versies van ‘De Rust van Natuur’ zijn in ontwikkeling voor toepassingen in wachtkamers voor diverse afdelingen; van geriatrie tot kindergeneeskunde en poli-.

Rust van Natuur` is uit te breiden met twee themafilms :

`De Rust van Landelijk Leven` 60 minuten filmmateriaal van het boeren buiten leven, boerderij dieren, en oude ambachten.
`De Rust van Onderwater Leven` 60 minuten filmmateriaal van kleurrijke koraalriffen met tropische vissen en waterplanten.

Onze films zijn hier te bestellen in de webshop.

Film gratis op proef

Benieuwd naar de effecten van “De Rust van Natuur” in uw woongroep? Een kosteloze proefperiode van twee weken kunt u hieronder aanvragen.

    Om spam te voorkomen vragen we u de
    onderstaande code over te typen.

    captcha

    Voorbeelden van de clips

    Clips uit “De Rust van Onderwater Leven”